اخذ مجوز آموزشگاه فنی حرفه‌ای و مشاوره تاسیس آن در کمتر از 6 ماه!

اخذ مجوز آموزشگاه فنی حرفه‌ای و مشاوره تاسیس آن در کمتر از 6 ماه!

به نظر شما چگونه می‌توانیم فرآیند اخذ مجوز آموزشگاه فنی حرفه‌ای را سریع‌تر کنیم وکلیه مراحل تاسیس اموزشگاه فنی حرفه ای را با موفقیت پشت سربگذاریم؟ آیا از جدیدترین اخبار و شرایط دریافت مجوز فنی و حرفه‌ای مطلع هستید؟ همه می‌دانیم که تحصیل در آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، نقش مهمی در تقویت مهارت‌های مختلف افراد ایفا می‌کند. درباره اعتبار مدرک فنی و حرفه‌ای هم نیازی نیست توضیح دهیم. چرا که اکثر افراد از اعتبار بالای این مدرک در ایران و جهان مطلع‌اند. اخیرا نیز بحث اعتبار بالای مدرک فنی‌وحرفه‌ای برای مهاجرت داغ شده است. پس با افزایش تقاضا برای شرکت در دوره‌های مختلفی که تحت نظر این سازمان فعالیت می‌کنند، درخواست اخذ انواع مجوز آموزشگاه فنی حرفه‌ای نیز بسیار بیشتر شده است. پس این مقاله از وب سایت هرمس را به پاسخ به سوالات شما درباره مراحل تاسیس آموزشگاه فنی حرفه‌ای اختصاص می‌دهیم.

انواع آموزشگاه فنی و حرفه‌ای

به طور کلی دو نوع آموزشگاه فنی و حرفه‌ای داریم:
1. آموزشگاه‌های دولتی
2. آموزشگاه‌های آزاد یا خصوصی
در این قسمت انواع مجوز آموزشگاه فنی حرفه‌ای را برایتان به صورت مفصل شرح خواهیم داد.
آموزشگاه‌های دولتی در واقع تحت نظارت مستقیم سازمان فنی‌وحرفه‌ای کشور فعالیت دارند. دوره‌ها و رشته‌هایی که در این مراکز تدریس می‌شوند، بسیار متنوع هستند. درباره هزینه نیز باید بگوییم که آموزش در مراکز دولتی معمولا رایگان و یا با هزینه بسیار پایین است. چرا که هدف اصلی این سازمان، تقویت مهارت‌های تخصصی افراد جویای کار، برای اشتغال‌زایی می‌باشد.
برای معرفی آموزشگاه‌های آزاد یا خصوصی نیز می‌توانیم بگوییم که این مراکز عمدتا توسط بخش خصوصی تاسیس می‌شوند؛ البته نباید فراموش کنیم که همه این مراکز با مجوز سازمان فنی‌وحرفه‌ای کشور و تحت نظر این سازمان، مشغول به فعالیت هستند. کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی مراکز خصوصی معمولا بر اساس نیاز بازار و صنعت آن منطقه و یا بر اساس مهارت‌های تخصصی فرد، برگزار خواهند شد.
حالا که با انواع آموزشگاه‌ها آشنا شدید، نیاز دارید که درباره نحوه تاسیس آموزشگاه فنی حرفه‌ای و نکات مهمی که هنگام تاسیس باید رعایت کنید، مطلع شوید. در ادامه گام به گام مراحل تاسیس آموزشگاه فنی حرفه‌ای را برایتان توضیح دادیم:

شرایط تاسیس اموزشگاه فنی حرفه‌ای

همانطور که در جریان هستید، در صورتی که متقاضی تاسیس اموزشگاه فنی حرفه ای هستید، می‌بایست واجد شرایط عمومی و خصوصی‌ای که توسط این سازمان تعیین شده، باشید. در این قسمت جز به جز مراحل و شرایط دریافت مجوز فنی و حرفه‌ای را برایتان توضیح دادیم. پس ابتدا شرایط عمومی را توضیح می‌دهیم، سپس سراغ شرایط تخصصی و حرفه‌ای می‌رویم.

ویژگی های عمومی برای اخذ مجوز چیست؟

طبیعتا اولین شرط این است که فرد باید تابعیت ایرانی داشته باشد. یعنی به عنوان متقاضی شما می‌بایست شهروند ایران باشید و همچنین از حقوق و مزایای تابعیت ایران برخوردار باشید. پس اگر اقامت موقت ایران را دارید یا تبعه کشوری دیگر هستید، واجد شرایط نمی‎‌شوید و نمی‌توانید به صورت مستقل آموزشگاه تاسیس کنید.
جهت مدیریت یک مرکز آموزشی به تجربه و بلوغ فکری نیاز دارید. پس سن متقاضیان دریافت مجوز نباید از 23 سال کمتر باشد.
عدم سوءپیشینه کیفری نیز در لیست الزامات اصلی برای اخذ مجوز، قرار دارد. برای اینکار نیز ملزم به ارائه گواهی‌نامه عدم سوءپیشینه کیفری هستید. برای دریافت مجوز فرد باید از نظر جسمی و روحی، در سلامت کامل باشد.
در ادامه تمام شرایط اخذ مجوز آموزشگاه فنی حرفه‌ای را توضیح دادیم:

آیا برای اخذ مدرک باید مدرک پایان خدمت داشت؟

برای اینکه واجد شرایط اخذ مجوز تاسیس آموزشگاه باشید، باید کارت پایان خدمت و یا معافیت دائم داشته باشید. بدین ترتیب، افرادی که معافیت موقت دارند، واجد شرایط نخواهند بود.

آیا متقاضیان می‌توانند در ادارات دولتی مشغول به کار باشند؟

خیر! شما نباید به طور همزمان در یکی از ارگان‌های دولتی به صورت تمام وقت، مشغول به کار باشید. چرا که شما در آینده مدیر آموزشگاه می‌شوید، پس مدیریت مرکز به حضور فعال شما نیاز دارد.

آیا برای تاسیس مرکز به سرمایه نیاز دارم؟

بدون شک برای شروع چنین مراکزی به سرمایه اولیه نیاز دارید. برای مثال هزینه خرید یا اجاره مکان آموزشگاه، تجهیز کلاس‌ها و محیط مرکز، برخورداری از سرمایه کافی جهت تامین هزینه‌های جاری موسسه.

آیا برای دریافت مجوز تاسیس آموزشگاه، تاهل فرد اهمیت دارد؟

اکثر متقاضیان این سوال را از ما دارند که برای اخذ مجوز آموزشگاه فنی و حرفه‌ای، وضعیت تاهل اهمیت دارد یا نه؟ هرچند که وضعیت تاهل برای دریافت مجوز تاثیر مستقیمی ندارد، اما در شرایطی که فرد به دنبال تاسیس اموزشگاه فنی حرفه‌ای در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی باشد، متاهل بودن فرد، امتیاز مثبتی در روند ارزیابی به حساب می‌آید. اما به طور کلی می‌توانیم بگوییم که وضعیت تاهل شما، هیچ تاثیری در دریافت مدرک، ندارد)

برای تاسیس اموزشگاه فنی حرفه ای چه مدارکی نیاز داریم؟

  • برای اینکه گواهی‌نامه تاسیس آموزشگاه دریافت کنید، کپی کارت ملی و شناسنامه را در اختیار داشته باشید.
  • مدرک تحصیلی مرتبط با موضوعی که قصد دارید دوره‌های آموزشی آن را در آموزشگاه برگزار کنید، ارائه دهید.
  • در صورتی که متقاضی مرد باشد، کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت را ارائه دهید.
  • فراموش نکنید که ارائه گواهی‌نامه سوپیشینه کیفری نیز جزو الزامات اصلی محسوب می‌شود.

Technical school

شرایط اختصاصی اخذ مجوز آموزشگاه فنی حرفه‌ای

باتوجه به قوانین و مقررات اصلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و همچنین دستورالعمل‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهت اخذ مجوز به رعایت یک سری شرایط اختصاصی نیاز دارید.
بی‌شک لازم است مدرک تحصیلی مرتبط با حوزه فعالیت مرکز را داشته باشید. برای مثال جهت تاسیس مرکزی برای آموزش icdl و سایر مهارت‌های کامپیوتری، به مدارک تخصصی مرتبط نیاز دارید. مدرک icdl یکی از مدارک ضروری‌ای محسوب می‌شود که برای تاسیس آموزشگاه، به آن نیاز دارید. البته فراموش نشود که مدرک تحصیلی متقاضیان دریافت مجوز، کمتر از دیپلم نباشد. برای برخی از رشته‌های خاص به مدارک لیسانس، فوق لیسانس یا حتی دکتری، نیاز دارید.
تاسیس آموزشگاهی که رشته‌هایی از قبیل جوشکاری پیشرفته، برق صنعتی و امثال آنها را تدریس می‌کنند، به گواهی‌نامه صلاحیت حرفه‌ای از مراجعی مثل سازمان نظام مهندسی و غیره نیاز دارد.
در ضمن شما باید در هر حوزه‌ای که قصد دارید برای آموزش آن آموزشگاه بزنید، به حداقل 5 سال سابقه کار عملی نیاز دارید. البته سابقه کاری باید توسط اتحادیه‌های صنف مربوطه و سازمان‌های مرتبط، تایید شود.

فضا و تجهیزات آموزشگاه چگونه باشد؟

طبیعتا برای اخذ مجوز آموزشگاه فنی حرفه‌ای به فضا و تجهیزات استانداری احتیاج دارید. بدین ترتیب در صورتی که قصد دارید آموزشگاه فنی حرفه‌ای برای رشته‌های عمومی بزنید، فضای مفید حداقل 150 متر مربع باشد. آموزشگاه برای رشته‌هایی مثل جوشکاری یا مکانیک خودرو نیز به حداقل 300 متر مربع فضای مفید نیاز دارد.
البته مکان قرارگیری مرکز نیز حائز اهمیت است. برای مثال در صورتی که در شهرهای بزرگ زندگی می‌کنید، مرکز شما می‌بایست حداقل یک کیلومتر با مراکز مشابه فاصله داشته باشد.
توجه نمایید که برای تهیه تجهیزات و وسایل مرکز نیز باید به یک سری نکات توجه کنید. به تجهیزاتی احتیاج دارید که توسط سازمان فنی و حرفه‌ای تایید شده باشند. همچنین مطابق با جدیدترین استانداردهای بین‌المللی مثل ایزو یا CE اروپا باشند.
در ضمن تجهیزات ایمنی مثل کپسول آتش‌نشانی را فراموش نکنید. البته آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌هایی که قرار است در آنجا با مواد شیمیایی کار شود، به تهویه استاندارد و مناسب احتیاج دارند.
در مرکزی که قصد دارید تاسیس کنید، تمامی سرفصل‌ها و طرح درس می‌بایست کاملا دقیق و مطابق سرفصل‌های سازمان فنی و حرفه‌ای باشند. البته در دوره‌های آموزشی می‌بایست 20 درصد به مباحث تئوری و حدود 80 درصد به مباحث عملی اختصاص یابد.

شرایط تاسیس آموزشگاه فنی‌وحرفه‌ای چیست؟

  • برای آموزشگاه به مربیانی احتیاج دارید که حداقل مدرک لیسانس و همچنین 3 سال سابقه کار عملی داشته باشند. مثلا برای جذب مدرسینی که در حوزه رباتیک یا AI تدریس می‌کنند، به رزومه آنها دقت کنید. چرا که ؛ این اساتید رشته‌های مذکور، به گواهی‌نامه‌های بین‌المللی‌ای از قبیل Cisco یا AWS احتیاج دارند.
  • برای تاسیس مراکز کوچک حداقل به دو میلیارد تومان سرمایه و جهت ایجاد مراکز پیشرفته، به ده میلیارد تومان نیاز دارید. (مبالغی که ذکر کردیم، شامل تجهیزات صنعتی هم بود)
  • تاسیس مرکز مستلزم این است که ضمانت‌نامه‌ای معادل پنجاه درصد سرمایه اولیه را به مدت دو سال ارائه دهید.
  • هرکدام از کارگاه‌هایی که تاسیس می‌کنید به حداقل 10 دستگاه فعال برای آموزش همزمان به 15 دانشجو احتیاج دارد.
  • گواهی‌نامه‌هایی که اعطا می‌کنید نیز می‌بایست دو زبانه (یعنی فارسی و انگلیسی) باشند، همچنین به صورت بین‌المللی نیز استعلام شوند.

مراحل تاسیس آموزشگاه فنی حرفه‌ای

برای اینکه یک مرکز آموزشی تحت نظارت سازمان فنی و حرفه‌ای تاسیس کنید، می‌بایست یک سری اقدامات انجام دهید. خب حالا که با شرایط دریافت مجوز فنی و حرفه‌ای آشنا شدید، به شما توضیح می‌دهیم که چگونه برای دریافت مجوز اقدام کنید.
مراحل اولیه ثبت نام

  1. بیزینس پلن یا طرح کسب و کار خود را که دوره‌ها، تجهیزات و نیروی کار می‌شود را ارائه دهید.
  2. بعد از آنکه واجد شرایط ابتدایی برای تاسیس آموزشگاه شدید، (یعنی حداقل مدرک لیسانس مرتبط و 5 سال سابقه کاری در حوزه مرتبط) در مرحله اول جهت ثبت‌نام، به وب‌سایت سازمان فنی و حرفه‌ای کشور بروید، فرم‌های لازم را کامل کنید. )اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه+گواهی‌نامه عدم سوپیشینه کیفری+کارت پایان خدمت) و مدارک تحصیل+گواهی تایید شده 5 سال سابقه کاری از طرف کارفرمایان سابق و یا اتحادیه صنفی که در آن فعالیت داشتید.
  3. در مرحله بعد باید شرکت خود را ثبت نمایید. پس از آن نیز اقدام به دریافت پروانه کسب و یا شناسه ملی کنید.
  4.  مکانی که قصد دارید آموزشگاه در آنجا تاسیس شود را انتخاب نمایید. (رعایت فاصله با سایر آموزشگاها، استانداردهای ایمنی مرکز را در قسمت‌های فوق توضیح دادیم) در ضمن می‌بایست تاییدیه ایمنی آموزشگاه را از سازمان آتش‌نشانی دریافت کنید.
  5. تجهیزات لازم برای آموزشگاه را خریداری و مربی استخدام کنید.

طبیعتا آموزشگاهی که قصد تاسیس آن را دارید، به یک سری تجهیزات صنعتی و آموزشی نیاز دارند. تجهیزاتی را خریداری نمایید که مطابق با استانداردهای ایزو باشند.
در ضمن فاکتورهای رسمی برای خرید هرکدام از این تجهیزات را دریافت نمایید.
گام بعدی به جذب مربیان و اساتید اختصاص دارد. (حداقل مدرک اساتید، لیسانس است، ضمن دارا بودن دست کم سه سال سابقه کار عملی مرتبط)
در ضمن از اساتید تعهدنامه معتبری بگیرید تا ملزم به عدم فعالیت و تدریس در آموزشگاه‌های رقیب شوند.

درخواست مجوز خود را در درگاه ملی مجوزهای کشور

ثبت نام در ایران تکاپو جزو اصلی‌ترین مراحل تاسیس آموزشگاه فنی حرفه‌ای، محسوب می‌شود.
در مرحله ثبت درخواست به درگاه ملی مجوزهای کشور مراجعه کنید، مراحل ثبت‌نام اولیه و ورود اطلاعات فردی را طی کنید.
در این وب سایت آپشن‌های مختلفی برای درخواست مجوز قرار دارد، فراموش نکنید که می‌بایست روی ” تاسیس آموزشگاه فنی و حرفه‌ای” کلیک کنید. سپس یک فرم جلو شما باز می‌شود، (مشخصات کامل شما، محل دقیق آموزشگاه‌تان، تعداد دوره‌های آموزشی‌ای که قصد ارائه آنها را دارید، شرح مختصری از فعالیت‌ها و اهداف آموزشی مدنظرتان، مدارک تحصیلی و سابقه کاریتان).

سپس از شما مدارکی درخواست می‌شود. مدارکی از قبیل کپی شناسنامه و کارت ملی شما، مدارک تحصیلی و سرتیفیکیت‌های آموزشی و تجربی، سند مالکیت مرکز یا برگه اجاره‌نامه معتبر آن، بیزینس پلنی که در مرحله اول تهیه نمودید، معرفی‌نامه مدرسین و سمت هرکدام از این افراد و پروانه اشتغال به کار برای هرکدام از آنها.

پس از آنکه مدارک را به طور کامل تحویل دادید، کارشناسان اقدام به ارزیابی و بررسی آنها می‌کنند. توضیح دادیم که ممکن است کارشناسانی برای ارزیابی محل آموزشگاه اعزام شوند. در صورت اطمینان از رعایت استانداردهای تعیین شده برای مکان و تجهیزات و پس از پرداخت تمام هزینه‌ها و طی کردن تمام مراحل، شما در اخذ مجوز آموزشگاه فنی حرفه‌ای موفق شدید و مدرک به شما اعطا می‌گردد. پس از آن می‌توانید فعالیت خود را آغاز کنید.
حالا که شما با تمام مراحل و شرایط دریافت مجوز فنی و حرفه‌ای، آشنا شدید، بهتر است اطلاعات خود را درباره این موضوع قوی کنید. پس برای تکمیل اطلاعات شما، بخشی از سوالات متداولی که مخاطبان وب‌سایت هرمس از ما پرسیدند را به همراه پاسخ کامل و دقیق، آوردیم.

هزینه صدور پروانه چقدر هست؟

هزینه‌های مربوط به صدور پروانه معمولا با توجه به نوع رشته‌ها، حدود 50 الی 100 میلیون تومان است که در مرحله اخذ مجوز، ملزم به پرداخت آنها هستید.

برای پیشگیری از حوادث حین آموزش چه کار کنیم؟

طبیعتا همانطور که توضیح دادیم، کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی به تهویه مناسب و استاندارد نیاز دارند، همچنین دستگاه‌ها و تجهیزات آموزشی نیز مطابق با استانداردهای بین‌المللی و ایزو هستند. در صورتی که شرایط مذکور مهیا بود، بروز حوادث حین کار به حداقل می‌رسد. اما بازهم برای جلوگیری از هرگونه ضرر مالی و جانی، بیمه مسئولیت مدنی تهیه کنید.

در بررسی‌های فنی و فیزیکی از محل چه کار می‌کنند؟

بازرسی معمولا برای اطمینان از تطبیق محل با نقشه‌ای که از آن ارائه دادید صورت می‌گیرد. البته بازرس شرایط ایمنی آموزشگاه و تجهیزات و دستگاه‌ها را نیز بررسی خواهد کرد. اگر موفق به دریافت تاییدیه از بازرس نشدید، شما حدود یک ماه زمان دارید تا نواقص را برطرف کنید.

آیا بعد از اخذ مجوز آموزشگاه فنی و حرفه‌ای باز هم با این سازمان در ارتباط هستیم؟

بله شما هر شش ماه یک ماه ملزم هستید لیست دانش‌پذیران و نتایج هر آزمون را به سازمان ارسال کنید.
البته در نظر داشته باشید که سازمان در سال به صورت میانگین یک یا دو ، برای بازدید ناگهانی از آموزشگاه، مراجعه می‌کنند.

پروانه آموزشگاه‌ هر چند وقت باید تمدید شود؟

پروانه‌ای که به شما اعطا می‌کنند، 5 سال اعتبار دارد. البته اگر می‌خواهید به دردسر نخورید، سه ماه قبل از انقضا، نسبت به تمدید آن اقدام کنید.

اگر پروانه نداشته باشیم چه می‌شود؟

در صورتی که بدون پروانه فعالیت کنید، تبعات بدی در انتظار شما خواهد بود. چرا که محکوم به جریمه نقدی (حدود یک میلیاردتومان خواهید شد) و یا اینکه مجبور می‌شوید آموزشگاه را منحل کنید.
باوجود تحریم‌ها چگونه تجهیزات خریداری کنیم؟
می‌توانید تجهیزات استوک و کار کرده تهیه کنید. البته فراموش نکنید که دستگاه‌ها بی‌نقص و استاندارد باشند.

چطور در کم‎ترین زمان مجوز آموزشگاه فنی حرفه‌ای بگیریم؟

در صورتی که به دنبال اخذ مجوز آموزشگاه فنی و حرفه‌ای هستید، به شما پیشنهاد می‌دهیم که با مشاوران تخصصی وب‌سایت در تماس باشید. چرا که موسسه آموزشی هرمس با 8 سال سابقه کار در زمینه برگزاری دوره‌های آموزشی مختلف و مشاوره کسب‌وکارها؛ می‌تواند شما را در در تمام مراحل تاسیس آموزشگاه فنی حرفه ای از اخذ مدرک گرفته تا نحوه گزینش بهترین اساتید ایران، یاری نماید.

اگر سوالی دارید برای اخذ مشاوره رایگان درباره نحوه تاسیس آموزشگاه فنی حرفه‌ای همین حالا با مشاوران هرمس تماس بگیرید.