در مصاحبه استخدامی چگونه خود را معرفی کنیم؟

در مصاحبه استخدامی چگونه خود را معرفی کنیم؟

اگر برای رسیدن به شغل ایده آل تان تلاش کرده اید، آزمون استخدامی را پشت سر گذاشته اید و به مرحله حساس و تعیین کننده مصاحبه رسیده اید. ممکن است سوالتان این باشد که در مصاحبه استخدامی چگونه خود را معرفی کنیم؟ یا حتی به دنبال نمونه متن معرفی خود در مصاحبه استخدامی می گردید. در این مقاله از هرمس به این سوالات به طور کامل پاسخ می دهیم پس، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید و نکات معرفی خود در مصاحبه شغلی را برای همیشه یاد بگیرید.

در مصاحبه شغلی چه بگوییم؟ چطور بیوگرافی خود را بیان کنیم تا تاثیر بیشتری بر ذهن مخاطب بگذارد. اصلا در مصاحبه استخدامی چه می‌ پرسند؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ می دهیم و شما را با راهکارهای موثر در معرفی خود در مصاحبه کاری آشنا می کنیم.

چگونه خود را در مصاحبه استخدامی معرفی کنیم؟

حتما شنیده اید که 5 دقیقه اول مصاحبه شغلی بسیار مهم است. این 5 دقیقه طلایی می تواند نقش پر رنگی در میزان موفقیت شما در مصاحبه استخدامی ایفا کند. بیایید واقع بین باشیم، هیچ مصاحبه کننده ای وجود ندارد که با اولین نگاه متوجه مهارت های شما شود. این که شما برای این شغل مناسب هستید را نمی توان در یک جلسه درک کرد اما سیگنال هایی که از رفتار و گفتار شما دریافت می شود به مصاحبه گر قدرت انتخاب می دهد. بنابراین باید خود را آن طور که شایسته است به او معرفی کنید.

حتما برای دستیابی به شغل مورد نظرتان آگهی ها را بالا و پایین کرده اید، رزومه خود را فرستاده اید و حالا نوبت به مصاحبه استخدامی رسیده و می خواهید بدانید در مصاحبه استخدامی چگونه خود را معرفی کنیم تا بهترین نتیجه را داشته باشد و در کار خود موفق شوید.

این که در مصاحبه کاری چگونه رفتار کنیم را قبلا بررسی کرده ایم، در این مقاله نکات مهمی در مورد چگونگی معرفی خود در مصاحبه استخدامی بیان می شود که با رعایت آن ها می توانید یک قدم به شغل ایده آل تان نزدیک تر شوید. پس این موارد را به خوبی یاد بگیرید و با تمرین و تکرار آن ها را ملکه ذهن خود کنید تا در جلسه مصاحبه با اعتماد به نفس و موثر حاضر شوید.

از خودتان یک بیوگرافی ارائه دهید

خوب شروع کردن 60 درصد از موفقیت شما را تضمین می کند. در 5 دقیقه اول مصاحبه کننده هیچ دیدی نسبت به شما ندارد، به محض این که شروع به صحبت کنید و کمی در مورد خود و ویژگی هایتان بگویید مشخص می شود که شما چه بوده اید، چه کارهایی انجام داده اید و اگر شاغل بوده اید چه تاثیری در شغل قبلی خود ایجاد کرده اید. بنابراین مهم است که یک بیوگرافی خوب و حساب شده از خود ارائه دهید.

بیوگرافی به تعریف کردن از خود ختم نمی شود، شما باید بدانید چه بگویید و چطور ابعاد مختلف زندگی خود را برای کارفرما شرح دهید تا او در همین مدت زمان کم تا حدود زیادی با ویژگی های شما آشنا شود. این بخش که به عقیده ما می تواند موثرترین بخش مصاحبه شغلی باشد باید زمانبندی شده و دقیق پیش رود. پس لازم است قبل از مصاحبه بارها و بارها ارائه ی بیوگرافی را تمرین کنید و با اعتماد به نفس اشتیاقتان را برای کسب جایگاه شغلی به نمایش بگذارید.

  • نام، تاریخ و محل تولید
  • میزان تحصیلات و زمینه های شغلی گذشته
  • موفیت های کسب شده
  • رویدادهای مهم زندگی
  • ثاثیرات شما در شغل و زندگی خود و دیگران

اینها مواردی هستند که باید در بیان بیوگرافی در مصاحبه شغلی خود به آن ها اشاره کنید. باید به خوبی به هر یک از این موارد فکر کنید و با اعتماد به نفس و تسلط کافی در مورد آن ها مختصر توضیح دهید. اگر به دنبال نمونه متن معرفی خود در مصاحبه استخدامی هستید در ادامه برای شما آورده ایم.

 برای رویارویی با مصاحبه گر آماده شوید

ممکن است قبل از ورود به اتاق کنفرانس یا هر اتاق دیگری که  شرکت مورد نظر برای مصاحبه استخدامی تدارک دیده است از شما بخواهند که لحظاتی را منتظر بمانید. این فرصت را غنیمت بشمارید و روی متن معرفی خود که برای مصاحبه شغلی آماده کرده اید تمرکز کنید.

اندکی تامل و مرور حرف هایی که آماده کرده اید می تواند تا خدود زیادی استرس ناشی از قرارگیری در جو مصاحبه را کاهش دهد. پس روی حرف هایتان متمرکز شوید و یک مرور ذهنی کوتاه روی چکیده بیوگرافی تان داشته باشید.

معرفی خود در مصاحبه استخدامی

زبان بدن شما در اولین برخورد بسیار مهم است. بنابراین از حرکات بدن خود غافل نشوید، ارتباط چشمی را فراموش نکنید و در اولین نگاه سعی کنید با تبسمی کوتاه به استقبال مسئول استخدام بروید. ایجاد رابطه صمیمی می تواند تا حدود زیادی جو را برای شما آرام کند، در این صورت می توانید راحت تر در مورد خودتان صحبت کنید.

در مورد شغل مورد نظر کمی صحبت کنید اما اگر اطلاعات کافی در مورد ان ندارید بهتر است فقط به کلیات بپردازید. اندکی در مورد تحصیلات، موفقیت ها و سابقه ای که در رابطه با شغل مورد نظر دارید صحبت کنید تا مصاحبه گر متوجه تسلط شما به موضوعات کاری شود.

حتی در مواردی می توانید در مورد علاقه مندی ها و سرگرمی های خود در اوقات فراغت صحبت کنید. این امر می تواند به بهبود رابطه انسانی شما و مسئول استخدام بیانجامد.

ساده و روان صحبت کنید

همانطور که در مقاله در مصاحبه کاری چگونه صحبت کنیم گفته شد باید در کمال آرامش، شمرده شمرده و روان صحبت کنید. آهسته، با لحنی آرام و دلنشین صحبت کنید. سرعت تلفظ کلمات بسیار مهم است، باید طوری صحبت کنید که مسئول استخدام تمام جملات شما را درک کند و هیچ بخشی از صحبت های شما برای او نامفهوم باقی نماند. همواره از کلماتی استفاده کنید معنی و مفهوم آن برای همه قابل درک باشد.

ویژگی های منحصر بفرد خود را بیان کنید

زمانی که از ویژگی های اخلاقی و مهارت های فردی سخن می گویید مصاحبه کننده بیشتر روی صحبت های شما تمرکز می کند. ما انسان ها دوست داریم داستان زندگی افراد را بشنویم و بیشتر در مورد مهارت ها و کارهایی که انجام داده اند بدانیم. بنابراین بهتر است کمی در مورد مهارت های خود صحبت کنید.

به عنوان مثال اگر دوره آموزش زبان های خارجی را گذرانده اید یا کار با کامپیوتر را به خوبی بلد هستید حتما به این موارد اشاره کنید. داشتن گواهینامه های معتبر می تواند نتیجه ای مثبت در روند استخدام شما ایفا کند. همیشه به کاربران خود پیشنهاد می کنیم با شرکت در دوره های فنی و یا حتی آموزش های مجازی یک یا چند گواهینامه معتبر و بین المللی دریافت کنند تا هنگام مصاحبه بتوانند بهتر روی مهارت هایشان مانور بدهند.

کال تو اکشن : یکی از مهارت های مورد نیاز شرکت ها مهارت کار با کامپیوتر و نرم افزارهای آن است، دوره آموزش مهارت های 7 گانه کامپیوتر (ICDL) بهترین گزینه برای بالا بردن درصد قبولی در مصاحبه استخدامی است. برای شرکت در این دوره می توانید روی آموزش های مجازی موسسه هرمس حساب کنید و مدرک icdl معتبر خود را در کوتاه ترین زمان دریافت کنید.

اهدافتان را واضح بیان کنید

برای مسئول استخدام مشخص کنید که به دست آوردن این شغل چقدر برایتان مهم است. از شور و اشتیاقتان برای کسب این جایگاه شغلی صحبت کنید. هدفتان را مشخص کنید و بگوئید که با بدست آوردن این شغل به چه چیزهایی خواهید رسید. انتظارتان از شغل آینده چیست و چه کارهایی می توانید در راستای بهبود وضعیت شرکت آن ها انجام دهید.

این که برای بدست آوردن این شغل چه هدف گذاری کرده اید، چه اهدافی را پشت سر گذاشته اید و چه هدفی از بدست آوردن شغل مورد نظر دارید می تواند دید عمیقی به مصاحبه گر بدهد و تصویر درست تری از شما در ذهن او شکل بگیرد. بنابراین در کمال صداقت در مورد اهداف شغلی خود صحبت کنید.

از اشتیاق تان صحبت کنید

این که در مصاحبه استخدامی چگونه خود را معرفی کنیم یک مبحث عمومی است اما بهتر است بدانید که اگر در مصاحبه شغلی خود ار اشتیاقتان برای کمک به آن مجموعه صحبت کنید تاثیر بسیاری دارد. ممکن است هنگام معرفی خود در مصاحبه استخدامی به آن ها بگویید که من یک مدیر توانمند هستم، این می تواند از نظر روانشناختی جنبه خود بزرگ بینی را به مخاطب منتقل کند. بنابراین بهتر است بگوئید :

  1. در کارهای گروهی رهبری خوبی از خود نشان می دهم.
  2. از این که در یک گروه مدیریت مسائل مهم را به من میسپارند خوشحال میشوم.
  3.  به خوبی میدانم مسئولیت کارهای گروهی چقدر سنگین است و تمام تلاشم را برای انجام کار به کار میگیرم.

با بیان این گونه جملات به طرف مقابل این حس را القاء می کنید که در زمینه مدیریت توانایی دارید. با این کار بدون آن که در مورد توانایی های خود صحبت کنید و تنها با بیان اشتیاقتان برای رهبری افراد مهارت خود را در مدیریت کارکنان بیان کرده اید. ضمن این که هیچ نشانی از خودپسندی در صحبت های شما دیده نمی شود.

چطور خود را در مصاحبه استخدامی معرفی کنیم؟

معمولا در مصاحبه‌ های استخدامی از شما خواسته می‌شود خودتان در یک جمله معرفی کنید. پس بهتر است از قبل به این سوال فکر کنید و با یک توضیح کوتاه به معرفی خود و شخصیت تان بپردازید. یک بیوگرافی حرفه‌ ای می‌تواند فرصت‌های بیشتری را برای شما به همراه داشته باشد. پس بهتر است که در نوشتن یک بیوگرافی حرفه‌ای به مهارت برسید.

کلام آخر؛ در مصاحبه شغلی چگونه خود را معرفی کنیم؟

در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که در مصاحبه استخدامی چگونه خود را معرفی کنیم ؟ در مورد نحوه ورود به جلسه مصاحبه صحبت کردیم. راهکارهای ارائه یک بیوگرافی مفید و مختصر را برشمردیم، زبان بدن و نحوه صحبت کردن در مصاحبه کاری را با هم بررسی کردیم. گفتیم بهتر است از مهارت ها و اشتیاقتان برای انجام شغل مورد نظر سخن بگوئید و از اهدافتان برای مصاحبه کننده صحبت کنید.

در مقاله بعدی به ارائه نمونه متن معرفی خود در مصاحبه استخدامی پرداخته ایم پیشنهاد می کنیم آن مقاله را از دست ندهید.

چه امتیازی به این مقاله می دهید؟

4.3/5 - (9 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید