برنامه ورد یکی از پر کاربردترین برنامه های مجموعه آفیس است. پس طبیعتا عمده مشکلات کاربران با آفیس نیز با این برنامه مرتبط خواهد بود. به طور مثال؛ گاهی حروف فارسی در ورد به هم میچسبد یا فاصلهها نامناسب میشود. این مشکل مخصوصاً در زمانی دیده میشود که فایل ایجادشده در ورد ” نسخه جدید ” را با ورد ۲۰۰۷ یا قدیمیتر باز کنید؛ در اغلب موارد مشاهده می کنید که در این حالت معمولا حروف ” فارسی ” کاملاً روی هم میافتند یا چسبیده نمایش داده میشود! در این مطلب درباره رفع ناسازگاری و بههمریختگی فونتهای فارسی که یکی از مهم ترین مشکلات کاربران با آفیس به شمار می رود به شما آموزش می دهیم.
چرا فونتهای فارسی در ورد بهم میریزد؟
مشکلات نمایش فونتهای فارسی در ورد برای ما ایرانی ها واقعا دردسر می سازد و بیشتر در این موارد زیر اتفاق میافتد:
✔ اگر اسنادی که در نسخه های جدید ورد ایجاد کرده اید را در ورد قدیمی باز کنید (مثلاً ورد ۲۰۰۷ یا ۲۰۱۰)
✔ اگر فونت های روی سیستم شما در سیستم مقصد موجود نباشد.
✔ تنظیم نبودن جهت نوشتار (RTL و LTR) و چیدمان متن
✔ عدم پشتیبانی از نیمفاصله در برخی فونتها یا نسخههای آفیس
راه حل معمول برای رفع بهم ریختگی فونت فارسی در ورد
استفاده از فونتهای استاندارد سازگار با فارسی (مانند سری B Nazanin، IranSans و غیره) و نصب بودن آنها در سیستم مقصد در واقع بهترین راه حل است. ابتدا لیست فونت های رایج که معمولا روی همه سیستم ها پیدا میشوند را یاد بگیرید
بهترین فونتهای فارسی که با ورد سازگارند:
B Nazanin (رسمی و مناسب مقالات و پایاننامهها)
B Mitra (گزینهای عالی برای اسناد اداری)
IranSans (مدرن و خوانا، مخصوص فضای دیجیتال)
B Lotus (برای اسناد رسمی و کتابها)
Tahoma (پشتیبانی بومی از فارسی و بدون مشکل)
رایج ترین فونتی که در همه سیستم ها قابل دسترس است شامل Arial , Tahoma می باشد که البته ظاهر این فونت ها چندان زیبا نیست! پس باید به فکر یک راه حل دیگر نیز باشیم!
فونت ها را به همراه فایل ورد ارائه دهید
باز کردن فایل روی کامپیوتری که فونت فارسی مورد استفاده را ندارد باعث میشود متن ناخوانا یا بهمریخته ظاهر شود.البته برای پیشگیری، میتوان از گزینه Embed Fonts در فایل ورد استفاده کرد تا فونتهای فارسی داخل خود فایل ذخیره گردد.
مراحل ذخیره کردن فونت در فایل ورد
اگر میخواهید فونتهای فارسی داخل فایل ذخیره شوند و در هر سیستمی بهدرستی نمایش داده شوند:
1️⃣ به File > Options بروید.
2️⃣ وارد تب Save شوید.
3️⃣ گزینهی Embed fonts in the file را فعال کنید.
4️⃣ فایل را ذخیره کنید.
رفع مشکل در تایپ حروف و اعداد فارسی
این بخش به آموزش فارسی کردن اعدا ورد اختصاص دارد اما چرا ؟! وقتی در حال تایپ یک متن هستید مشاهده میکنید که اعداد در مجموعه آفیس ” با حروف انگلیسی ” نمایش داده میشود و حتی اگر متن فارسی باشد باز هم اعداد پیش فرض آن انگلیسی است! این خطا در نگارش مقالات و پایاننامهها و متون مهم که رسمیت دارد بسیار مشکلساز است. در ادامه این مطلب یاد میگیرد که با فارسی کردن عدد در ورد؛ چطور به متن خود جلوه و اعتبار بیشتری دهید.
آموزش فارسی کردن اعداد ورد
در بخش Advanced نرم افزار ورد ابتدا گزینه Numeral را روی Context یا Hindi قرار داد تا اعداد داخل متن فارسی به صورت فارسی نمایش داده شوند. همچنین نیمفاصله (کاراکتر فاصله مجازی) در برخی فونتها یا نسخههای آفیس درست عمل نمیکند که نتیجه آن چسبیدن غیر صحیح کلمات است. استفاده از ترکیب کلیدهای مخصوص نیمفاصله (Ctrl+Shift+2 در ویندوز) یا بهرهگیری از افزونههای ویراستاری میتواند این مشکل را برطرف کند. به طور کلی، برای تایپ صحیح فارسی باید جهت نوشتار RTL، فونت مناسب فارسی و تنظیمات اعداد فارسی همگی اعمال شوند تا متون بدون ایراد نمایش یابند.
پیشنهاد من
این مشکل و یابر ایرادات با دانستن این نکات، میتوانیم راهحلهای قطعی برای حل مشکلات فونت و عدد فارسی در ورد را بررسی کنیم. به نظر من اگر فایل های خروجی شما که برای همکاران و یا سایر شرکت ها ارسال می کنید به ویرایش نیازی ندارند؛ بهتره خروجی PDF بگیرید. در خروجی های PDF شما در واقع یک نسخه چاپی به فرد بیننده ارائه داده اید که معمولا فونت و اعداد آن بهم نمی ریزد. اگر می خواهید مشکلی به این برنامه نداشته باشید پیشنهاد می کنم دوره آموزشی نرم افزار ورد را تهیه کنید.
چرا ICDL را یاد بگیرید!
دوره ICDL یک مجموعه آموزشی معتبر است که مجموعه 7 مهارت مفید کامپیوتر را در آن یاد می گیرید. برخی از مباحث اصلی این دوره در واقع درباره یادگیری رفع مشکلات مرتبط با نرم افزار ورد است. ممکن است شما مهم ترین مشکلات رایج آفیس درگیر باشید که این مشکلات نه تنها روند امور روزمره وقفه می اندازد؛ بلکه در فرایند شغلی شما اختلال ایجاد میکند. پس یادگیری مهارت های اصلی رایانه و اخذ مدرک ICDL معتبر توسط ارگان و شرکت های مختلف نیز واقعا لازم شده پس آن را جدی بگیرید.
چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
دیدگاهتان را بنویسید