خدمات و مشاوره تخصصی برای تطبیق نظام قدیم و جدید دیپلم متوسطه

خدمات و مشاوره تخصصی برای تطبیق نظام قدیم و جدید دیپلم متوسطه

خدمات و مشاوره تخصصی برای تطبیق نظام قدیم و جدید دیپلم متوسطه در هرمس فراهم شد. دریافت مدرک دیپلم آموزش و پرورش به نسل قدیم و جدید متفاوت شده زیرا با گذشت زمان سیستم آموزشی تغییرات زیادی می‌کند و هرروز جدید تر می‌ شود. این تغییرات با آموزش و پرورش که سالیانه انجام می‌شود با توجه به درست وغلط بودن، آموزش و پرورش آن را تغییر می‌دهد.

1.سال دریافت

در نظام قدیم، برای اخذ مدرک تحصیلی دبیرستان دانش‌آموزان در حدود 11 سال تحصیل می‌کردند. این 11 سال شامل ۶ سال ابتدایی و ۳ سال دوره متوسطه اول (راهنمایی) و سپس ۲ سال دوره متوسطه دوم می‌شد. یعنی برای دریافت مدرک، دانش‌آموزان به ۲ سال دوره متوسطه دوم نیاز داشتند.

اما در نظام جدید، تعداد سال‌های تحصیل تغییر کرده. در این سیستم جدید، دانش‌آموزان حتما ۱۲ سال تحصیل می‌کنند تا مدرک خود را دریافت کنند. این ۱۲ سال شامل ۶ سال ابتدایی، ۳ سال متوسطه اول و ۳ سال متوسطه دوم می‌شود. بنابراین، ۳ سال دوره متوسطه دوم برای دریافت مدرک تحصیلی متوسطه در نظام جدید الزامی می‌باشد.

2.واحد‌ها

در سیستم‌های آموزشی ایران، واحدهای درسی را به مباحث و موضوعاتی می‌گویند که دانش‌آموزان برای گذراندن هر سال تحصیلی امتحان بدهند. این واحدها به صورت‌های مختلف در نظام قدیم و نظام جدید طراحی شده‌اند. در ادامه، تفاوت‌ها و نحوه تطبیق واحدهای درسی در این دو سیستم را توضیح می‌دهیم. در نظام جدید، به دلیل تغییراتی که در ساختار آموزشی اعمال شد، واحدهای درسی به‌صورت سالی تقسیم شدند، به این معنی که دانش‌آموزان برای گذراندن هر درس، یک سال کامل را صرف می‌کنند. به‌عبارت دیگر در این سیستم، دیگر خبری از تقسیم‌بندی ترم نیست و واحدها به‌طور مستمر در طول یک سال تدریس می‌شوند.

3.کتاب‌ها  

یکی از تفاوت‌های برجسته میان نظام قدیم و نظام جدید برای اخذ مدرک تحصیلات متوسطه، تغییرات گسترده در کتاب‌های درسی و سرفصل‌های آموزشی هست. این تغییرات نه تنها در رشته‌های نظری بلکه در رشته‌های فنی‌و‌حرفه‌ای و حتی کار دانش نیز به‌طور چشمگیری مشاهده می‌شود. در نظام قدیم، کتاب‌های‌درسی به‌طور سنتی تنظیم شده بودند و به صورت مجموعه‌های ثابت از دروس عمومی و تخصصی به دانش‌آموزان ارائه می‌شد. این کتاب‌ها به‌طور کلی در طول سال‌ها ثابت باقی می‌ماندند و تغییرات اندکی در آن‌ها صورت می‌گرفت.

ساختار درسی نظام قدیم:

  • دوره ابتدایی (۶ سال): در این دوره، دروس عمومی مانند فارسی، ریاضی، علوم، تاریخ و جغرافیا تدریس می‌شد.
  • دوره راهنمایی (۳ سال): در این دوره، دانش‌آموزان به دروس عمومی و تخصصی بیشتری در کنار دروس پایه مثل ریاضی، علوم تجربی، زبان عربی و دینی پرداخته می‌شد.
  • دوره دبیرستان (۲ سال): در این مرحله، رشته‌های تخصصی مثل ریاضی، تجربی و انسانی مشخص می‌شد و دانش‌آموزان باید در هر رشته، دروس مخصوص به آن رشته را می‌گذراندند. تعداد واحدها و انتخاب دروس نسبت به ترم‌های آموزشی محدودتر بود و امتحانات نهایی در پایان هر ترم برگزار می‌شد.

ویژگی‌ها:

  • کتاب‌ها بسیار کلی و ثابت بودند: برای هر رشته، کتاب‌های‌درسی خاصی وجود داشت که تا حد زیادی در همان قالب‌های اولیه باقی می‌ماندند. تغییرات در سرفصل‌ها و مطالب به نسبت، کم بود.
  • دروس عمومی (دینی، عربی، فارسی و…): در نظام قدیم، تأکید بیشتری بر دروس عمومی بود و کتاب‌ها بر اساس همان دروس عمومی تقسیم می‌شدند.
  • کتاب‌های تخصصی: رشته‌های تخصصی در نظام قدیم مانند ریاضی، تجربی و انسانی نیز کتاب‌های خاص خود را داشتند، که عمدتاً محتوای تئوری گفته شده بود و کمتر به کاربردهای عملی توجه می‌شد.
  • کتاب‌ها عمدتا از نظر محتوا به دو دسته پایه و پیشرفته تقسیم می‌شدند، اما تغییرات فنی به شکل مستمر بروز نمی‌کردند.

دیپلم ردی‌ها چطور تطبیق دهند !؟

ادامه مطلب درباره تطبیق واحد درسی برای دیپلم ردی ها به زودی ….

چه امتیازی به این مقاله می دهید؟

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید