
درباره 5 مورد از مدارک و دوره های مشابه ICDL
آیا تاکنون درباره دوره ها و مدارک مشابه icdl چیزی شنیده اید !؟ اگرچه این مشهور ترین مدرک کامپیوتر است اما موارد مشابه دیگری نیز وجود دارد که ممکن است بر اساس شغل و یا تحصیلات شما، مناسب تر باشد. به طور کلی می توان گفت که اگر به دنبال موارد مشابه و همرده با ICDL هستید، دوره ها و مدارک مختلف، بسته به کشور، سازمان ارائهدهنده و حوزه تخصصی مورد نظر وجود دارد. در ادامه چند مدرک معتبر و مشابه معرفی میشود
اهمیت بررسی مدارک و دوره های مشابه ICDL چیست !؟
حتی با اینکه در مقاله ویژه ای به معرفی انواع مدرک کامپیوتر پرداختیم اما همچنان لازم دانستم لیست مدارک مشابه ICDL را به طور تخصصی بررسی کنیم. زیرا برخی از افراد نه تنها به دنبال بهترین نرم افزارها برای کاربر ICDL هستند بلکه می خواهند بدانند آیا دوره برتری وجود دارد یا خیر! و در نتیجه این بررسی؛ یک لیست 5 موردی از شبیه ترین دورهها پیدا شد. برای آشنا شدن با موارد مشابه پیشنهاد می کنم ادامه مطلب را حتما مطالعه کنید.
بسیاری از افراد به دنبال دریافت مدرک کامپیوتری هستند و معمولا در ابتدا دوره آموزش کامپیوتر ICDL به آنها معرفی می گردد زیرا 7 مهارت جامع در آن توضیح داده شده و حتی به عنوان گواهینامه ICDL معتبر برای استخدام نیز شناخته میشود. اما این تنها گزینه نیست! برخی از مدارک دیگر وجود دارد که از نظر موضوع و گرایش با مباحث دوره ICDL کاملا متفاوت هست. با خواندن جزئیات این مطلب می توانید با توجه به نیاز خود، بهترین مدرک کاربردی کامپیوتر را دریافت کنید.
۱. MOS (Microsoft Office Specialist)
تمرکز بر مهارتهای کار با مایکروسافت آفیس (Word، Excel، PowerPoint، Outlook و Access).
مناسب برای افرادی که قصد دارند بهصورت حرفهای با نرمافزارهای آفیس کار کنند.
برای توضیح بهتر تفاوت بین MOS (Microsoft Office Specialist) و ICDL (International Computer Driving Licence)، میتوانیم از مثالهای زیر استفاده کنیم:
- سطح تخصص: MOS برای کسانی مناسب است که میخواهند در برنامههای Microsoft Office مانند Word، Excel، PowerPoint، Access و Publisher به سطح تخصص برسند. برای مثال، اگر کسی میخواهد در یادگیری Excel به سطح Expert برسد، باید بتواند فرمولهای پیچیده ایجاد کند، دادهها را به صورت پیشرفته مدیریت کند و ماکروها را بنویسد.
- کاربرد: MOS برای شاغلین در شرکتها یا سازمانهایی که به استفاده پیشرفته از برنامههای Office نیاز دارند، مناسب است. برای مثال، یک تحلیلگر مالی که نیاز دارد دادههای پیچیده را در Excel پردازش کند و گزارشهای جامع ارائه دهد.
- MOS: یک طراح گرافیک که میخواهد در Publisher به سطح تخصص برسد تا بتواند بروشورهای حرفهای ایجاد کند.
- ICDL: یک کارمند جدید که نیاز دارد به صورت ابتدایی با کامپیوتر کار کند و اسناد را با Word بنویسد.
در کل،MOS برای تخصص در برنامههای Office مناسب است، در حالی که ICDL برای مهارتهای پایه کامپیوتر و فناوری اطلاعات مناسبتر است. به نظر من برای اشخاصی که در شغل های مالی ، حسابداری و حسابرسی فعالیت میکنند بهتر است علاوه بر دوره هفتگانه در دوره تخصصی MOS نیز شرکت نموده و به مواردی مانند فرمول نویسی اکسل نیز به طور حرفه ای و پیشرفته تسلط یابند.
۲. CompTIA IT Fundamentals (ITF+)
دوره CompTIA IT Fundamentals (ITF+) یک گواهینامه مقدماتی است که به معرفی مفاهیم پایه فناوری اطلاعات (IT) میپردازد. این دوره برای کسانی که میخواهند در زمینه IT کار کنند یا برای سازمانهایی که میخواهند تیمهای غیرفنی خود را برای تحول دیجیتال آماده کنند، مناسب است. در ادامه، جزئیات این دوره و مقایسه آن با ICDL را با مثال توضیح میدهیم. ویژگیهای دوره CompTIA IT Fundamentals (ITF+)
- مدت دوره: معمولاً ۳ روز
- سوالهای امتحان: حداکثر ۷۵ سوال چندگزینهای
- مدت زمان امتحان: ۶۰ دقیقه
مفاهیم پوشش داده شده ITF+
- استفاده از کامپیوتر و نرمافزارها
- سختافزار کامپیوتر
- شبکهها
- امنیت
- زیرساختها
مقایسه ITF+ با ICDLمثالهای مقایسهای
- ITF+ یک دانشآموز که میخواهد بفهمد آیا زمینه IT برایش مناسب است، میتواند ITF+ را انتخاب کند. این گواهینامه به او کمک میکند تا مفاهیم پایه IT را درک کند.
- ICDL یک کارمند اداری که نیاز دارد مهارتهای پایه کامپیوتر مانند استفاده از Word، Excel و اینترنت را داشته باشد، میتواند ICDL را انتخاب کند. این گواهینامه به او کمک میکند تا در محیط کار به راحتی از کامپیوتر استفاده کند.
ITF برای کسانی مناسب است که میخواهند وارد زمینه IT شوند یا میخواهند ببینند آیا این موضوع برایشان مناسب است یا خیر؛ در حالی که ICDL برای افرادی که به مهارتهای پایه کامپیوتر نیاز دارند، مناسبتر است. ITF+ با یک امتحان تمام میشود، در حالی که ICDL معمولا شامل چندین امتحان است. اگر شرکت شما در حوزه IT فعال است یا کسب و کارتان با چالش های خاصی از دنیای فناوری سروکار دارد، من توصیه می کنم ITF+ را حتما انتخاب کنید.
ECDL (European Computer Driving License)
ECDL نسخه اروپایی ICDL می باشد و تقریباً معادل ICDL است.
شامل مهارتهای پایهای کامپیوتر و نرمافزارهای آفیس.
CIT (Certified Internet and Computing Core – IC3)
به طور کلی ICDL برای عموم مردم، کارمندان اداری، حسابداری و کسانی که میخواهند زودتر مدرک بگیرند بهتر است اما IC3 برای علاقه مندان به IT، دانشجویان فنی یا کسانی که به دنبال چالش و اعتبار بالاتر به عنوان دوره حرفه ای کامپیوتر مناسب تر به نظر می رسد. لیست ویژگی های CIT شامل موارد زیر است
- اگر قصد دارید مفاهیم IT (شبکه ها، امنیت، سخت افزار) را عمیق تر یاد بگیرید.
- مناسب دانشجویان فنی-مهندسی یا کسانی که میخواهند وارد حوزه های تخصصی IT شوند.
- آزمونهای آن سخت تر است، اما اگر نمونه سوالات قدیمی را تمرین کنید، احتمال قبولی شما بالا میرود.
Google IT Support Professional Certificate
دوره Google IT Support Professional Certificate که از طریق Coursera ارائه میشود، یک برنامه آموزشی جامع برای افرادی است که قصد دارند وارد حوزه پشتیبانی فنی IT شوند. این دوره شامل پنج بخش اصلی است که موضوعاتی مانند شبکههای کامپیوتری، سیستمعاملها (Windows و Linux)، امنیت سایبری، حل مشکلات IT، و خدمات مشتری (Customer Service) را پوشش میدهد و فاقد آموزش آفیس می باشد. همچنین امور استخدامی کشور هنوز تائیدیه ای مبنی بر اعتبار مدرک IT گوگل به عنوان مدرک استخدامی، اعلام نکرده اند!
TOSA Certification
نام و نشان TOSA بیشتر به یک موسسه آموزشی اشاره دارد که البته دوره های آموزشی مهارت محور و کاملی را ارائه داده. نزدیک ترین دوره آن ICDL در واقع دوره DESKTOP TOSA هست. همچنین سایر بسته های آموزشی TOSA با موضوعاتی مانند برنامه نویسی تخصصی ، طراحی گرافیکی با توجه به نرم افزارهای گرافیکی ادوبی و همچنین دوره تخصصی دیجیتال است که در آن مهارتهای کسب و کار دیجیتال به صورت حرفه ای یاد داده می شود.
جمع بندی
من شخصا سایت ها و دوره های مختلف را بررسی نمودم. برخی برای حرفه ای شدن در یک مهارت خاص کاربرد دارد و برخی از دوره های دیگر نیز برای بازارهای بین المللی عالی به نظر می آید. اما هنوز هم می توانم بگویم که دوره ICDL بهترین دوره عمومی و مهارتی کامپیوتر برای استخدام در ایران است.
چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
دیدگاهتان را بنویسید