
آیا قصد انجام فعالیت آموزشی آنلاین را دارید!؟ اینکار به چند روش امکان پذیر است. شما میتوانید از طریق وردپرس برای راه اندازی سایت آموزشی اقدام کنید. یا اینکه با ایجاد یک زیر مجموعه در وب سایت های آموزشی ” مارکت پلیس ” مانند مکتب خونه و فرادرس یک پنل با برخی امکانات در یک یا چند وب سایت معتبر آموزشی داشته باشید. ما در این مقاله شما را با هر دو روش اصلی ایجاد سایت آموزشی آشنا میکنیم. همچنین بررسی مختصری برای مقایسه طراحی سایت آموزشی کد نویسی اختصاصی و با ایجاد سایت به کمک وردپرس خواهیم داشت. در نهایت می توانید درباره مزایا و معایب هر کدام از روش ها اطلاعات جامع و کاملی بدست آورید. لطفا تا انتهای این مقاله همراه باش دوست عزیز. اما در ابتدا می خواهم درباره اهمیت راه اندازی سایت آموزشی توضیح دهم.
اهمیت راه اندازی سایت آموزشی چیست؟!
مواردی مانند علاقه ذاتی به انتقال دانش و مهم تر از همه اینکه آموزش آنلاین باعث میشود یک منبع درآمد دائمی و قابل توجه داشته باشیم در واقع دو دلیل مهم و انگیزه های اصلی ساخت دوره آموزشی و فروش آن از طریق اینترنت است. بسیاری از افراد ممکن است راه اندازی پیج آموزشی در اینستاگرام و یا ایجاد کانال آموزشی یوتیوب را به شما توصیه کنند. هردو اینها معمولا روش های خوبی است. اما راه اندازی یک وب سایت آموزشی با قابلیت شخصی سازی بهترین انتخاب شما خواهد بود.
- اگرچه تمام موارد بالا مثل مکمل هایی برای یکدیگر است اما فکر کردن به ایجاد یک وب سایت خوب بخاطر ویژگی هایی مانند قابلیت شخصی سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
- حقیقتا نمیتوان گفت که داشتن سایت نسبت به پیج اینستاگرام برتری دارد بلکه پلتفرم های مختلف بیشتر به عنوان مکمل یکدیگر نتیجه ای موفقیت آمیز خواهد داشت.
چطور شروع کنیم؟! گامهای اساسی و موثر
ابتدا و در گام اول تحقیق کنید. اینکه نیاز افرادی که به دنبال مهارت هستند چیست؟ نقطه تلاقی بین نیاز مخاطب و مهارت خود را پیدا کنید. اکنون به یک استاندارد آموزشی معتبر نیاز دارید. به طور مثال، در استاندارد آموزشی بینالمللی SCORM (Sharable Content Object Reference Model) تعریف شده که محتوای یک دوره باید شامل اهداف یادگیری دقیق، ساختار ماژولار قابل ارزیابی، و قابلیت پیگیری پیشرفت کاربران باشد، همچنین امکان تعامل کاربر با محتوا و سازگاری با پلتفرمهای آموزش الکترونیکی (LMS) از اصول کلیدی آن است. تا اینجای کار، شما میتوانید نقشه راه مشخصی برای راهاندازی سایت آموزشی آنلاین خود را با کمک SCORM و سایر متدهای استاندارد؛ برنامهریزی و اجرا نمایید.
لیست نکات کلیدی برای تهیه دوره و محتوای آموزشی
- اولا باید نیاز دقیق مخاطب و مهارت آموز را بدانید که با روش هایی مانند تحلیل دقیق نیاز مخاطب از طریق پرسشنامه، مصاحبه یا بررسی بازار امکان پذیر هست.
- تدوین محتوای آموزشی مبتنی بر استانداردهای جهانی مانند SCORM یا DigCompEdu
- انتخاب پلتفرم مناسب (LMS) مثل Moodle، LearnDash یا Teachableکه معمولا به عنوان افزودنی روی وردپرس استفاده میشود.
- اساتید معتبر از طریق فراهم نمودن ” آزمون پایان دوره ” و ارائه گواهینامه شرکت در دوره سعی می کنند به شرکت کنندگان امنیت بدهند.
- با یک سیستم اختصاصی CRM آموزشی معمولا از دانش پذیران بازخورد گرفته و ارتقای مستمر محتوا را در تقویم آموزشی و محتوای آینده قرار می دهند.
- برنامهریزی بازاریابی برای جذب فراگیر از طریق سئو، تبلیغات هدفمند و شبکههای اجتماعی بسیار پاسخگو خواهد بود.
- دوره های شما باید منطبق با نیاز مخاطب و دانش و تجربه شما باشد.
- حتما باید استانداردهای آموزشی را در نظر بگیرید.
- بهتر است سرفصل هایی مطابق با محتوای آموزشی خود تهیه کنید.
هدف گذاری و برنامه ریزی
خب حالا که می دانید که چیزی را باید برای چه کسی ایجاد نمایید و در همین راستا دانش و مهارت خود را سنجیده اید اکنون وقت شروع کردن است. عناوین دوره های خود را مشخص نموده و سرفصل ها را دسته بندی کنید. برای اینکه در این کار موفق باشید می توانید از اساتید معتبر و دوره های مشابه در سایت های داخلی و پلتفرم های آموزشی بین المللی ایده بگیرید.
در ادامه و برای شروع داشت یک سایت مستقل، من وردپرس را به شما پیشنهاد میکنم.
شروعی با وردپرس برای داشتن سایت آموزشی حرفه ای
آیا می دانید وردپرس چیست؟ وردپرس یک سیستم حرفه ای برای ایجاد و مدیریت محتواست. وردپرس با امکانات گسترده و گوناگون در واقع بستری امن برای راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی مختلف فراهم می کند. به کمک وردپرس و افزونه های آموزشی می توانید یک سایت تخصصی و حرفه ای برای تمام مراحل آموزش آنلاین ایجاد کنید.
- برای اولین گام باید ابتدا یک دامنه ” آدرس اینترنتی ” مختص خودتان ثبت کنید.
- سپس به یک فضای میزبانی وب نیاز دارید که اطلاعات ” سایت و محتوای آموزشی شما ” در هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز در دسترس باشد.
- سپس می توانید از بسته های آماده وردپرسی مانند ” قالب استادیار ” استفاده کنید.
- حالا وقت آن رسیده که دوره ها را ایجاد کرده و فایلهای آموزشی خود را بارگذاری کنید.
آیا سایت های آماده وردپرسی مناسب است؟!
سایت های آماده وردپرسی اصطلاحا نوعی بسته نصبی است که در موضوعات مختلف شرکتی، فروشگاهی، خدماتی و آموزشی توسط شرکت های مختلف ایرانی و بین المللی، طراحی و ارائه گردیده است. یک بسته نصبی شامل هسته اصلی وردپرس، قالب یا همان تم ویژه آموزشی و مهم تر از همه شامل افزونه های مورد نیاز برای راه اندازی و مدیریت یک وب سایت آموزشی است. در مقاله ای جداگانه به طور مفصل درباره راهنمای گام به گام راه اندازی سایت آموزشی توضیح خواهیم داد.
- سایتهای وردپرسی بستر مناسبی برای ایجاد سایت آموزشی فراهم میکند.
- وردپرس معمولا سریع، ارزان و مقرون به صرفه ترین است.
- در مواردی مانند سرعت، امنیت و سئو به کارشناس متخصص نیاز دارید.
معایب وردپرس برای سایت آموزشی
البته برخی از آموزش ها ممکن است مهارت آموزان را با فرایندهای خاصی درگیر کند که معمولا از طریق وردپرس قابل انجام نیست! مواردی مانند برخی از تمرینها، انجام محاسبات پیچیده و حتی آزمون های حرفه ای نیازمند یک بستر تخصصی تر از یک بسته راه انداز سایت آموزشی با وردپرس است. همچنین دلایلی مانند نیاز به سرعت بالاتر و امکانات کاربری پیشرفته ؛ زمینه ایجاد سایت های برنامه نویسی شده و تخصصی تر با موضوع آموزش را به یک الزام تبدیل خواهد کرد.
پلتفرمهای اختصاصی برای حرفه ای ها
پلتفرم های اختصاصی و برنامه نویسی شده نیز یکی از روشهای پرطرفدار برای ایجاد سایت آموزشی است. یک سایت آموزشی با کدنویسی اختصاصی ممکن است از نظر سرعت و امنیت بازدهی بیشتری داشته باشد. همچنین پلتفرم های اختصاصی معمولا با محوریت نیاز مهارت آموزان و توجه به نظر اساتید، توسعه می باید. البته پلتفرم های اختصاصی نسبت به وردپرس هزینه راه اندازی و توسعه بیشتری دارد.
امنیت فایلها و دورهها
تا اینجای مقاله با انواع پلتفرمها و روشهای راه اندازی وب سایت برای فعالیت آموزشی توضیح دادیم. اما یک نکته را همیشه به خاطر داشته باشید. شما باید بتوانید از لو رفتن، انتشار و سرقت فایل های آموزشی خود توسط افراد سودجو جلوگیری کنید. برخی از افراد سودجو ممکن است محتوای شما را سرقت کرده و در شبکه های اجتماعی با قیمت های خیلی پایین تر به فروش برسانند. برای جلوگیری از این موضوع می توانید از یک پلتفرم ایمن و پلیر آموزشی امن استفاده کنید.
نقش پلیر برای موفقیت شما ؟!
یک پلتفرم مجهز به پلیر امن باعث می شود بتوانید از لو رفتن دوره آموزشی خود جلوگیری کنید. این یک سیستم کد گذاری شده ایمن و پیشرفته است. هر خریدار میتواند دوره شما را فقط در حالت شخصی و محافظت شده استفاده کند و امکان اشتراک گذاری فایل ها به سایر افراد وجود ندارد. هرمس توانسته این بستر امن را برای علاقهمندان به فعالیتهای آموزشی فراهم نماید. حالا با خیال راحت می توانید به روش های افزایش فروش خود فکر کنید.
کمپینهای تبلیغاتی؛ مکمل فروش
وقت آن رسیده که به فکر راه هایی برای معرفی بهتر دوره ها و افزایش فروش خود باشید. کمپین های تبلیغاتی که توسط متخصصان حرفه ای دیجیتال مارکتینگ، برنامه ریزی و اجرا می شود در واقع مهم ترین سکوی پرتاب شما خواهد بود.
خدمات هرمس برای ایجاد سایت آموزشی
هرمس با یک دهه سابقه در زمینه ارائه خدمات آموزش آنلاین با نام نیک شناخته شده است. مجموعه ما اکنون به عنوان مشاور و بازوی اجرایی برای طراحی و راه اندازی سایت های آموزشی در خدمت شماست. کلیه اساتید می توانند در وب سایت هرمس ثبت نام نموده و دوره های خود را در پلتفرم امن هرمس به فروش برسانند. آیا شما به دنبال طراحی و اجرای پلتفرم های حرفه ای و راه اندازی سایت اختصاصی در زمینه آموزش هستید؟! همین الان با تیم فنی هرمس در ارتباط باشید.
چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
دیدگاهتان را بنویسید