بهینه سازی موتورهای جستجو چیست ؟! 12 نکته مهم SEO

ما در این صفحه سعی کرده ایم به شما توضیح دهیم که سئو چیست وبه کاربردی دارد !؟ سئو یا به عبارت کامل تر Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی موتور جستجو باعث می شود وب سایت ها در نتایج گوگل و مابقی موتور های جستجو رتبه بهتری بگیرند. هدف از سئو کردن این است که محتوای سایت شما برای موتور های جستجو قابل فهم بشود و در نهایت به کاربران بیشتری نمایش داده بشه. با کمک سئو دسترسی راحت تر برای مخاطبین برقرار می شود، مخاطبین می توانند راحت تر سایت های معتبر را پیدا کنند. سئو به انواع مختلفی تقسیم می شوند که هرکدوم از این موارد بیشتر به ما کمک می کند تا در بهینه سازی موفق تر باشیم در ادامه با انواع و اهمیت سئو بیشتر آشنا خواهید شد.

اهمیت سئو چیست ؟! روش‌ها و کاربردها

داشتن سایت برای هرکسب و کاری واجب است، مخصوصا اگر در حوزه آموزشی کار می کنید یکی از واجبات حساب می شود. داشتن سایت سئو شده و دارای رتبه از گوگل؛ به شما این امکان را می دهد که بدون محدودیت زمانی و مکانی؛ دوره های آموزشی خود را به فروش برسانید. همچنین با داشتن سایت می توانید برندتان را معتبر تر کنید و مشتریان بیشتری جذب کنید.در ادامه به چند اصل اهمیت سئو اشاره می کنیم :

  • افزایش فروش سایت
  • دسترسی راحت و دائم
  • اعتماد و اعتبار
  • کنترل کامل و همیشگی
  • اتصال به ابزار های حرفه ای

درباره استراتژی‌های سئو

در این بخش توضیح می‌دهیم که انواع استراتژی‌ سئو چیست و چطور می توانیم از آن استفاده کنیم ؟! اگر قصد دارید رتبه های سایت را در نتایج جستجوی گوگل بهبود دهید، باید با انواع استراتژی‌های سئو آشنا باشید. هر استراتژی در واقع؛ قوانین خاص خود را دارد که بر اساس به‌روزرسانی‌های مداوم الگوریتم‌های گوگل تنظیم می‌گردد. در این بخش، سه نوع استراتژی سئو را برایتان لیست کرده ام و مزایا و معایب هرکدام را توضیح می‌دهیم.

سئو کلاه سفید (White Hat SEO)

سئو کلاه سفید روشی استاندارد و کاملاً قانونی برای بهینه‌سازی سایت است که سئو کار با این روش؛ مطابق با دستورالعمل‌های گوگل و منطبق با قواعد الگوریتم های گوگل پیش می‌رود. در این استراتژی، تمام اصول سئو به‌صورت طبیعی و بدون تخلف رعایت می‌گردد.

ویژگی‌های سئو کلاه سفید:

  • باید تولید محتوای ارزشمند و یونیک را در برنامه کارها قرار دهید.
  • استفاده از کلمات کلیدی مرتبط “بدون زیاده‌روی” جزو وظایف سئوکار است.
  • باید برنامه ای برای لینک‌سازی اصولی و طبیعی در نظر داشت.
  • حتما مواردی مانند بهینه‌سازی سرعت سایت و تجربه کاربری را در نظر بگیرید.
  • اهمیت و توجه به رعایت استانداردهای فنی و کدنویسی صحیح را جدی بگیرید.

اگر به دنبال نتایج بدون ریسک و پایدار هستید، پیروی از سئو کلاه سفید در واقع بهترین گزینه برای شماست. هرچند ممکن است نتایج آن زمان‌بر باشد، اما در بلندمدت موجب افزایش اعتبار و رتبه‌بندی پایدار سایت شما خواهد شد.

سئو کلاه خاکستری (Gray Hat SEO)

سئو خاکستری ترکیبی از تکنیک‌های سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه است. این روش گاهی استفاده می گردد و نه کاملاً قانونی و نه کاملاً غیرقانونی محسوب می‌شود. برخی از تکنیک‌های سئو خاکستری احتمالا در کوتاه‌مدت به بهبود رتبه سایت کمک کنند، اما سئوکاران باید بدانند که همیشه خطر جریمه شدن توسط گوگل نیز وجود دارد.

نمونه‌هایی از سئو خاکستری:

  • خرید بک‌لینک‌های غیرطبیعی؛ از متدهای سئوکار کلاه خاکستری !
  • استفاده بیش‌ازحد از رپورتاژ آگهی یعنی نابودی !
  • تولید محتوا با تغییر جزئی محتوای کپی‌شده (اسپینینگ محتوا)
  • درج کامنت‌های تبلیغاتی بیخود و بی جهت در سایت‌های دیگر برای دریافت بک‌لینک

این روش به کسانی توصیه می‌شود که می‌خواهند سریع‌تر از روش کلاه سفید نتیجه بگیرند اما حاضر به قبول ریسک‌های کمتری نسبت به ” سئو کلاه سیاه؛ افتضاح دنیای سئو “ هستند.

سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO)

سئو کلاه سیاه روشی پرخطر و برخلاف قوانین گوگل است که سئوکاران ” طمع کار ” تلاش می‌کنند با استفاده از تقلب، رتبه سایت را در مدت کوتاهی افزایش دهد. هرچند ممکن است این تکنیک‌ها در ابتدا نتیجه‌بخش باشند، اما به‌مرورزمان گوگل آن‌ها را شناسایی کرده و سایت را جریمه یا حتی از نتایج حذف می‌کند.

🚨 روش‌های سئو کلاه سیاه:

  • پر کردن صفحات با کلمات کلیدی به‌صورت غیرطبیعی (Keyword Stuffing)
  • ایجاد بک‌لینک‌های اسپم و غیرواقعی زیاد واقعا فاجعه هست!
  • مخفی کردن متن‌ها یا لینک‌ها در صفحه برای سئوکاره کلاه سیاه حس خوبی دارد.
  • استفاده از محتوای تکراری و کپی‌شده یک خیال خام برای رتبه گرفتن!
  • تغییر مسیر کاربران به صفحاتی متفاوت از آنچه در نتایج جستجو نمایش داده شده

چرا نباید از سئو کلاه سیاه استفاده کنیم؟

کلاه سیاه در واقع با راه رفتن در یک اتاق تاریک هیچ تفاوتی ندارد.  گوگل به‌شدت با این روش‌ها مقابله می‌کند و ممکن است سایت شما را پنالتی کند و اگر ادامه دهید باید برای همیشه با سایت خداحافظی کنید.

کدام استراتژی سئو برای شما مناسب‌تر است؟

  • اگر به دنبال نتایج پایدار و بدون ریسک هستید، سئو کلاه سفید را انتخاب کنید.
  • اگر می‌خواهید زودتر نتیجه بگیرید و مقداری ریسک بپذیرید، سئو خاکستری شاید مناسب باشد.
  • و اگر ترجیح می دهید با چشمان بسته در مهمانی گوگل شرکت کنید؛ کلاه سیاه را بر سر بگذارید.

با یادگیری استراتژی سئو و انتخاب روش صحیح اصولی، می‌توانید رتبه سایت خود را در گوگل بهبود دهید و در عین حال از جریمه‌های احتمالی جلوگیری کنید.

انواع بخش‌های سئو چیست !؟ 3 دسته مهم

برای اینکه یک وب سایت در گوگل نتیجه خوبی بگیرد و روند سئو باعث پیشرفت شود روش های گوناگونی وجود دارد. این روش ها باعث می‌شود با استفاده از سئو ارزشمند تر نتیجه بهتری گرفت. ولی اگر تعدادی از این موارد را رعایت نکنید سایت شما ارتقا نمی یابد! با توجه به ساختار داخلی و خارجی سایت می توانید در این راه موفقیت را بهتر تجربه کنید.  در ادامه راجع به انواع  مختلف سئو ” داخلی ، بیرونی ، تکنیکال ” صحبت می کنیم.

سئو چیست

1- سئو داخلی یا (On-page seo)

سئوی داخلی به منظور بهینه سازی صفحات می باشد. شما با استفاده این نوع از سئو باعث می شوید موتورهای
جستجو رتبه های بهتری بگیرند.

 عنوان صفحه یا (Title Tag)

عنوان صفحه شامل کلمات کلیدی می شود که مخاطب به دنبال آن است پس شما باید از شایسته ترین کلمات
کلیدی استفاده کنید تا مخاطب به آسانی سایت شمارا پیدا کند.

توضیحات متا یا(Meta Description)

توضیحی کوتاه و جذاب از صفحات شما می باشد که در نتیجه جستجو مخاطب متا دیسکریپشن نمایش داده می
شود. این توضیحات باید مختصر باشند و به مخاطب را جذب بکند.

استفاده از کلمات کلیدی

در محتوا، انواع ها، تصاویر و حتی URL ها باید از کلمات کلیدی مربوط به محتوا استفاده شود کلمات کلیدی
درست باعث می شود مخاطب سایت را مشاهده کند.

 ساختار URL

ساختار URL ها باید ساده، قابل درک و شامل کلمات کلیدی باشند.

تصاویر و رسانه ها

استفاده از تصاویری که با مطالب شما سازگار باشد و اسم های مناسب به کار برود در سایت تاثیر زیادی دارد.
بهینه سازی حجم تصاویر خیلی مهم است و همینطور استفاده از تگ Alt هم تاثیر زیادی دارد.

سرعت بارگذاری صفحه

سرعت بالا در سایت کاملا تاثیر دارد و تجربه خوبی برای مخاطب به یاد میگذارد. همچنین در سئو بسیار موثر هست.

تجربه کاری(UX)

سایت باید راحت برای کاربر قابل استفاده باشد. UX تجربه ی کاربران است که حالت ساختاری دارد .

2- سئو بیرونی ؛ خارجی OFF_PAGE

سئو خارجی به تمام بخش هایی که خارج از سایت انجام می شود مربوط است. قسمت خارجی سایت هدف از این دارد که اعتبار و اعتماد سایت را در مقابل موتور های جستجو بالاتر ببرد و اگر به درستی انجام شود بهترین بازخورد را دریافت می کنید.

off_page_seo

● لینک ورودی یا (Backlinks)

لینک‌هایی که از مابقی سایت‌ها به سایت مخاطب برسد بک لینک می گویند. موتورهای جستجو این لینک‌ها رو به عنوان رأی اعتماد به سایت شما می‌‌بینند. کیفیت لینک‌ها خیلی مهم می‌باشد.

●  تاثیر فعالیت در شبکه‌های اجتماعی روی سئو

امروزه فعالیت در شبکه های اجتماعی به روند کاری کمک چشم گیری می کند پس شما با اشتراک گذاشتن
محتوای خود در فضای مجازی باعث اعتبار بیشتر برای موتورهای جستجو می شوید.

● فایده مشارکت در انجمن ها و سایت های مشابه برای SEO چیست !؟

ارتباط با وبلاگ ها یا انجمن هایی که در زمینه کاری شما هستند باعث می شوند لینک هایی جدید به سایت خودتان بدهید. پس مشارکت با همکاران خود بسیار با ارزش است.

3- سئو فنی؛ تکنیکال ( Technical SEO )

سئو فنی به منظور در نظر گرفتن بخش های فنی سایت می‌باشد که تاثیر زیادی در تجربه کاربری و ایندکس سایت توسط موتور‌های جستجو دارد. کنترل لینک ها که زیاد یا کم نباشند و همینطور بررسی ارور یا خطاهای سایت به عهده مسئول فنی سایت می باشد. با یادگیری سئو تکنیکال می‌توانید به عنوان مسئول فنی سایت فعالیت کنید.

img

 

نقشه سایت یا (XML Sitemap)

نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک می کند که ساختار سایت را بهتر درک کند.

استفاد از HTTPS

سایت شما اول از هرچیزی باید ایمن باشد، علامت قفل سبز در کنار URL این سیگنال را به موتورهای جستجو می دهد.

واکنش گرایی صفحات (Mobile Friendly)

ممکن است خیلی از افراد با سیستم های مختلفی وارد سایت شما بشوند. ریسپانسیو یا واکنش گرایی سایت اگر درست باشد سایت شما در هر سیستمی برای مثل موبایل هم به خوبی خروجی می دهد.

مدیریت لینک ها

ری دایرکت به منظور لینک هایی هست که شما درست کرده اید، اگر به درستی این لینک ها ارتباط پیدا نکرده باشند نه مخاطب و نه موتور های جستجو به درستی هدایت نمی شوند.

رفع خطاها

یکی دیگر از مشکلاتی که مخاطب را ناراضی می کند ارور های مختلفی هست که امکان دارد اتفاق بیوفتد ولی شما به عنوان یه سئو کار باید انقد سایت را قوی کرده باشید که هیچ اروری روی سایت شما نباشد.

یکی از ارور هایی که اکثرا در سایت ها وجود دارد ارور 404 هست که نباید این مشکل برای سایت شما به وجود بیاید.

سرعت سایت

سرعت سایت آپشنی است که برای تمامی مخاطبان و حتی موتورهای جستجو اهمیت زیادی دارد. طبیعتا هرچقدر سرعت سایت بهتر باشد در رتبه بندی گوگل موثر می باشد.

4- سئو محتوا Content SEO چیست ؟!

سئو محتوا به منظور بهینه سازی محتوا در راستای کاربر‌پسند بودن انجام میشه. انواع محتوا شامل متن، عکس، ویدیو و حتی پادکست‌های صوتی سئو میشه تا کاربران تجربه بهتری از یه سایت داشته باشن. برخی از گام های مهم در سئو محتوا را در ادامه این بخش توضیح می دهم:

seo

تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research)

اگر می‌خواهید بدانید تحقیق کلمات کلیدی سئو چیست و چه کاربردی دارد این بخش را حتما بخوانید. در گام نخست، باید عباراتی را که کاربران برای یافتن خدمات یا محصولات موردنظرشان جستجو می‌کنند، شناسایی کنیم. ابزارهایی مانند Google Keyword Planner، KWFinder، Ahrefs، SEMrush، و Moz برای این کار بسیار مفید هستند. این مرحله به ما کمک می‌کند کلمات و عبارات کلیدی موردنظر کاربران را پیدا کرده و از آن‌ها برای جذب مخاطب استفاده کنیم.

تولید محتوا بر اساس کلمات کلیدی

پس از شناسایی کلمات کلیدی پرجستجو، محتوایی را تولید می‌کنیم که مستقیماً به نیازها و پرسش‌های کاربران پاسخ دهد. ایجاد محتوای هدفمند و ارزشمند باعث می‌شود کاربران به برند یا کسب‌وکار ما اعتماد کنند. این اعتماد در نهایت منجر به ایجاد یک رابطه طولانی‌مدت و پایدار بین ما و مشتریان می‌شود.

بهینه‌سازی فنی سایت (Technical SEO)

در این مرحله، عناصر فنی وب‌سایت بهبود داده می‌شوند. این بهبودها شامل سرعت بارگذاری صفحات، ساختار کلی سایت، قالب و فرمت آدرس‌ها (URL)، نقشه سایت (Sitemap)، فایل Robots.txt، بهینه‌سازی تصاویر و ساختار داخلی لینک‌ها است. هدف این اقدامات، اطمینان از دسترسی بهینه کاربران و موتورهای جستجو به محتوای سایت و تجربه کاربری بهتر است.

تحلیل و ارزیابی عملکرد

آیا می خواهید بدانید که ابزارهای کاربردی سئو چیست ؟! با استفاده از ابزارهایی نظیر Google Analytics و Google Search Console می‌توانید عملکرد سایت را به دقت بررسی کنید. این ابزارها اطلاعاتی مانند میزان بازدید سایت، رتبه‌بندی کلمات کلیدی و رفتار کاربران را ارائه می‌دهد. تحلیل این داده‌ها به ما کمک می‌کند تا استراتژی‌های خود را بهبود داده و عملکرد بهتری داشته باشیم.

SEO در واقع مهم ترین و ارزان ترین روش بازاریابی دیجیتال است. در این صفحه سعی کردیم به طور مختصر و مفید درباره اینکه سئو چیست و چه کاربردی دارد توضیح دهیم. به طور کلی سئو به شما کمک می کند که راحت تر سایت شما به کاربران نمایش داده شود و همچنین باعث می شود که فروش شما ارتقا پیدا کند. مخاطبان می توانند در هر ساعتی از شبانه روز محصولات شمارا به ویژه در گوگل ببینند و اگر تمایل به خرید داشتند، خرید کنند. سئوی سایت شما هرچقدر قوی تر باشد،  سایت بهتر رتبه میگیرد و برند شما بیش از قبل معتبر می‌شود.

با شرکت در دوره جامع سئو بر تمام این مباحث مسلط خواهید شد.